STRIPORAMA 2016

Gotova Striporama 2016. Pre svega hvala Zlatibor Stankovic i Francuskom Institutu za priliku da gostujem u Nišu i izložbom predstavim svoj rad, a odmah zatim i Dusan Cvetkovic za nesebičnu pomoć da se to operativno izvede 🙂 Hvala i svima koji su izložbu posetili i komentarisali, kao i svim ostalim posetiocima festivala koji su pratili dogadjanja i učestvovali u razgovorima i radionicama.

Izgleda da je princip razvoja Striporame u “krilu” Nišvila dobar recept – broj posetilaca i atmosfera koja je vladala u inspirativnom ambijentu niške tvrdjave natopljene džezom su dokaz za to. Urnebes druženja sa kolegama Drazen KovacevicStevan SubicIgor Krstic, Dejan Stojiljković, Pavle Zelic, Dragana Stojiljkovic, Toni RadevMarko Stojanovic i Mišo Živanov podignut je bar za dve oktave prisustvom legende Bob Zivkovic 🙂

Bobu sam, tokom razgovora koji je otišao u pravcu rasprave o crtanju i levom rukom, demonstrativno nacrtao posvetu baš tako 🙂

Upoznao sam još nekoga, i zanimljivo je da sam se prvo s njim raspričao o istoriji, a tek potom otkrio da je u pitanju Branislav Jankovic, pisac knjige “Vetrovi zla” koju sam nedavno čitao (a i njegova preporuka za teleće repove je bila iskusan potez 🙂 )

Još jednom sam imao priliku da sretnem jednog od crtača koji su mi obeležili odrastanje; ovoga puta Luigi Picatto koji je blag i strpljiv gospodin. Zadovoljstvo je otkriti da iza radova koje sam već poznavao iz daljine, a mislim pritom na Jelena Đorđević i Velibor Stanojevic, stoje fini i dragi ljudi.

I povrh svega, Striporama je omogućila da održim obećanje: Dušan Mladenović konačno obilno figurira u albumu BD FESTIVALS 🙂 Hvala svima za sve!

Nakon festivala, poseta Ćele kuli i Čegru: