VRLUDAVA TURA

Ovo je završni deo letnjih avantura tokom 2016. godine, raznovrsne celine koje su se uklapale, i preklapale, tokom vrludanja po Srbiji dok su nam Philippe Zytka, njegova supruga Claire i njihova ćerka Marie bili u gostima. Sve je to na kraju, zbog obilaska svega i svačega u raznim pravcima, objedinjeno pod imenom VRLUDAVA tura.

Ovaj deo sledi nakon prethodnog boravka u SOKO BANJI, u LUKSEMBURGU na festivalu, posle pomaganja oko ugošćavanja stranaca u okviru festivala u LESKOVCU i ALCANTEovog produženog boravka u Beogradu, o čemu već postoje prethodne reportaže.

Prvo smo obilazili Zemun i Beograd…

…zatim Avalu…

…pa ponovo centar Beograda, pre nego što smo napustili prestonicu…

…i preko Majdanpeka se zaputili…

…u Lepenski vir.

Povratak uz Dunav dok je zalazilo sunce je bio zaista za pamćenje; zaustavljali smo se svakih dvadesetak minuta, da uzivamo u promeni svetla i grandioznosti kanjona.

Sutradan smo krenuli na jug; obišli Resavsku pećinu i Manasiju…

…pa se smestili u Lisinama.

Nakon čitavog dana na vazduhu, kako se tamo lepo spava uz žubor vode 🙂 Sledeći dan smo uživali u okolini, bez udaljavanja, lagano profitirali u lepoti oko nas…

Potom smo nastavili dalje na jug, zaustavljajući se da obidjemo Senjski rudnik…

…pre nego što smo goste na tri dana ostavili u hotelu u podnožju Rtnja. Mi smo već imali naš smestaj u Soko Banji.

Zatim sam ih ja, dok su moje devojke uživale u termalnom bazenu u Soko Banji, sproveo do sledećeg smestaja u Kalni, i sa njima obišao Babin Zub. Dan je bio iznenadjujuće maglovit, pa su pravi utisak o pogledu sa vrha Stare planine stekli tek sutradan, kada su se ponovo sami popeli po suncu 🙂

Dok su oni sledeća tri dana proveli u Kalni i na Babinom zubu, mi smo uživali u Soko Banji…

…a zatim krenuli nazad za Zemun; bilo je vreme za njihov povratak u Francusku.