ARS MAGNA INTEGRAL SRB

Došlo je vreme da vam kažem da se priprema moja retrospektivna izložba u Francuskom Institutu, povodom koje će System Comics objaviti integralno izdanje stripa Ars Magna, sva tri albuma u jednom tomu, sa dodatnim tekstom o nastajanju projekta, iz pera belgijskog scenariste Alkanta, propraćenim skicama i dokumentacijom prikupljenom tokom istraživanja u Briselu. Sve zapakovano u izdanje od 160 strana, sa novom maketom i naslovnom stranom uradjenom za srpsko izdanje.

Sama izložba, predvidjena za kraj marta, obuhvatiće i ostale naslove – biće tu i La BêTE NOIRe, i Kalokagarti, Serpent, Jason Brice i Carthago, kao i skice, akvareli i ilustracije nastali tokom dvadesetak prethodnih godina. Preciznije obaveštenje će uslediti blagovremeno, shvatite ovo kao neku vrste pretpremijere.

I da ne zaboravim da kažem da su za entuzijazam Francuskog Instituta povodom promovisanja stripa uopšte, kao i za ovu priliku da podelim sa vama svoj rad, zaslužni Branislav Glumac i Gradimir Smudja; veliki uspeh njegove proslogodišnje izložbe značajan je za sve nas ovde koji se stripom bavimo, ili ga sa uživanjem pratimo.