STA KAZEM POSLE ZDRAVO

Tražeći obećane originalne table za Zlatka Milenkovića i Svetiljku Mikić, probijajući se kroz haotične naslage prašnjavih papira, nabasao sam u potkrovlju na štošta toga dirljivog. Prednost digitalnog rada je što su godine materijala na samo nekoliko klikova daleko, ali požutela, posivela zapravo, dvadeset i više godina stara tabla medju prstima ipak ima svoju nezamenljivu draž.

Kao, recimo, ova “replika” na strip Walter Egg kojim je svojevremeno DARKO MACAN razotkrivao na stranicama magazina Patak kreativni proces i dogodovštine tokom stvaranja stripa. Iz ugla scenariste, naravno.

Izazvale su te jednostranične epizode iz mene reakciju iz vizure crtača, a Miroljub Milutinović BRADA je, nakon što sam mu prepričao ideju, bio dovoljno inspirisan da uskoči i iscrta tablu umesto mene. Na kraju sam upisao tekst i potpisao nas stilski imitirajuci tadašnji Macanov potpis.

Verujem da onima koji su se u to doba hranili Patkom kao i mi, znači više nego slučajno naletelom čitaocu, ali imam utisak da bar do neke mere funkcionise i samostalno, čak i dan danas.